Οι πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων για να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά

Είστε έτοιμοι να σηκώσετε το ποτήρι σας και να πιείτε στην υγειά του νέου έτους;

magazine_image

10, 9, 8… η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει! Κοντά σας βρίσκονται αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία έχετε επιλέξει να περάσετε μαζί την αλλαγή του χρόνου. Είτε στο σπίτι είτε σε ένα πάρτι ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με ένα ποτήρι δροσιστική σαμπάνια ή ένα ποτήρι Prosecco!

Η Holidu, η πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία έρευνα ώστε να προσδιορίσει τις πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων. Για να το πετύχουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε τον μέσο αριθμό μηνιαίων αναζητήσεων στο Google για κάθε όνομα της επωνυμίας, σε συνδυασμό με τα hashtags του Instagram ώστε να καθοριστούν οι μάρκες που ήταν πιο περιζήτητες από τις αναζητήσεις των χρηστών.

Οι 10 πιο δημοφιλείς μάρκες αφρωδών οίνων

1. Moët & Chandon Champagne – 295 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 1,5 εκ.+ IG hashtags

Είναι επίσημο! Πρώτη στην κατάταξή μας η Moët & Chandon, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σαμπάνιας στον κόσμο, η οποία ιδρύθηκε το 1743 από τον Claude Moët. Η ονομασία της αρχικά ήταν Moët et Cie όμως το 1833, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Moët & Chandon, αφού ο Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, εντάχθηκε στην εταιρεία ως εταίρος του Jean-Remy Moët, εγγονού του Claude Moët. Το πελατολόγιο του οινοποιείου ανέκαθεν περιελάμβανε ευγενείς και αριστοκράτες. Σήμερα διαθέτει 2.900 στρέμματα αμπελώνων και παράγει ετησίως περίπου 28.000.000 φιάλες σαμπάνιας. Τι καλύτερο από το να γιορτάσετε την έλευση της νέας χρόνιας με έναν αέρα αριστοκρατίας;

Moet

Πηγή: Katie Azi, μέσω του Unsplash

2. Dom Pérignon Champagne – 371 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 824 χιλ. + IG hashtags

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ίσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και επιθυμητές μάρκες σαμπάνιας στον κόσμο. H Dom Pérignon, μια αριστοκρατική σαμπάνια vintage που αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα από την πρώτη κιόλας γουλιά. Πήρε το όνομά της από τον Dom Pérignon, έναν Βενεδικτίνο μοναχό που υπήρξε σημαντικός πρωτοπόρος στην ποιότητα της σαμπάνιας, ο οποίος όμως, παρά τους μύθους, δεν εφηύρε τη μέθοδο παρασκευής αφρωδών οίνων. Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός φιαλών που παράγονται σε κάθε χρονιά, αν και είναι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια φιάλες. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η τρέχουσα έκδοση της Dom Pérignon προέρχεται από την σοδειά του 2012 και η τρέχουσα έκδοση της Dom Pérignon Rosé προέρχεται από την σοδειά του 2008.

Dom

Πηγή: DaySo, μέσω του Unsplash

3. Veuve Clicquot Champagne – 268 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 743 χιλ. + IG hashtags

Επόμενη στην κατάταξή μας η Veuve Clicquot. Ιδρύθηκε από τον Philippe Clicquot όμως η ιστορία του οίκου Veuve Clicquot Ponsardin ξεκινά το 1772 και καθορίζεται από την Barbe Nicole Ponsardin (Madame Veuve Clicquot), η οποία έμεινε χήρα σε ηλικία 27 ετών, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση το 1805. Η Madame Clicquot, το 1818, εφηύρε την πρώτη γνωστή ροζέ σαμπάνια, αναμειγνύοντας ερυθρά και λευκά κρασιά, μια διαδικασία που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των παραγωγών σαμπάνιας. Η εταιρεία αγοράστηκε το 1986 από τη Louis Vuitton, που σήμερα ανήκει στον όμιλο LVMH, και συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως.

veuve-clicquot-g5ffecfbe0_1920

Πηγή: Ben Kerck, μέσω του Unsplash

4. Ruinart – 115 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 236 χιλ. + IG hashtags

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο αρχαιότερος οίκος σαμπάνιας που παράγει αποκλειστικά σαμπάνια από το 1729. Ο οίκος Ruinart, ιδρύθηκε από τον Nicolas Ruinart στην στην πόλη Reims, περιοχή της Σαμπανίας και σήμερα ανήκει επίσης στον όμιλο LVMH που συναντήσαμε παραπάνω. Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8ºC έως 10ºC για να διατηρείται κρύα. Για να τη σερβίρετε, χρησιμοποιήστε ένα ψηλό, λεπτό ποτήρι. Το στενό του στόμιο θα διατηρήσει περισσότερο τις φυσαλίδες της σαμπάνιας. Το Chardonnay είναι η ίδια η ψυχή όπως λένε και η συγκεκριμένη ποικιλία δίνει στη σαμπάνια μια λεπτή και απαλή γεύση.

Ruinart

Πηγή: Perfect Mirror, μέσω του Unsplash

5. Krug Champagne – 56 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 287 χιλ. + IG hashtags

Η πέμπτη θέση της κατάταξής μας ανήκει στην σαμπάνια Krug. Ιδρύθηκε από τον Joseph Krug το 1843 και έχει την έδρα της στο Reims. Ο οίκος ανήκει σήμερα κατά πλειοψηφία επίσης στον όμιλο LVMH όμως παρά την πλειοψηφική ιδιοκτησία του, η οικογένεια Krug εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις βασικές αποφάσεις του οίκου, χωρίς όμως να διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες. Πρόκειται για την σαμπάνια με το πιο γεμάτο σώμα σε αυτή την κορυφαία ποιοτική κατηγορία. Με το απαλό χρυσαφένιο χρώμα της και τις ντελικάτες, ζωντανές φυσαλίδες που προμηνύουν την απόλαυση. Τα αρώματα λουλουδιών, αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών, κανέλας και εσπεριδοειδών θα σας οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι.

felicia-montenegro-qGXsqAgqgHw-unsplash

Πηγή: Felicia Montenegro, μέσω του Unsplash

Ποιές μάρκες συμπληρώνουν την 10άδα της κατάταξης;

6. Bollinger Champagne – 76 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 252 χιλ. + IG hashtags

7. Stella Rosa – 93 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 172 χιλ. + IG hashtags

8. Taittinger Champagne – 83 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 169 χιλ. + IG hashtags

9. Freixenet – 58 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 181 χιλ. + IG hashtags

10. Laurent-Perrier Champagne – 34 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 147 χιλ. + IG hashtags

 

Μεθοδολογία:
Για την παρούσα μελέτη συγκρίναμε πάνω από 100 κορυφαίους αφρώδεις οίνους. Στη συνέχεια, η κατάταξη καταρτίστηκε, χρησιμοποιώντας τον μέσο αριθμό μηνιαίων αναζητήσεων στο Google, για κάθε όνομα της επωνυμίας σε συνδυασμό με τη λέξη-κλειδί: “σαμπάνια” ή “prosecco” αντίστοιχα . Έπειτα προστέθηκαν τα hashtags του Instagram για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και οι παραλλαγές τους ώστε να καθοριστούν οι μάρκες που ήταν πιο δημοφιλείς και περιζήτητες από τις αναζητήσεις των χρηστών.

Άλλες καταχωρήσεις σε αυτή την κατηγορία:

Travel & Lifestyle GR

Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2022

Travel & Lifestyle GR

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ευρώπης για τους λάτρεις του φαγητού

Travel & Lifestyle GR

Τα καλύτερα (και χειρότερα) αεροδρόμια της Ευρώπης, σύμφωνα με το Google

Travel & Lifestyle GR

Οι πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από τουρίστες

Travel & Lifestyle GR

Οι πιο ακριβές πόλεις στην Ευρώπη για κατανάλωση ενέργειας

Travel & Lifestyle GR

Οι πιο οικονομικοί (αλλά και πιο ακριβοί) προορισμοί για σκι στην Ευρώπη