H Holidu συγκεντρώνει 100 εκατομμύρια ευρώ σε έναν υπερκαλυμμένο επενδυτικό γύρο Σειράς Ε

  • Ο επενδυτικός γύρος διεξάγεται υπό την ηγεσία της 83North, ενώ συμμετέχουν νέοι και υφιστάμενοι επενδυτές.
  • Τα έσοδα της θυγατρικής της Holidu, Bookiply, αυξήθηκαν κατά 13 φορές από το 2019 έως το 2022 μέχρι σήμερα και οικοδόμησαν ηγετική θέση στην αγορά σε βασικές τουριστικές περιοχές στην Ισπανία και την Ιταλία.
  • Φέτος, η Bookiply άνοιξε ένα παράρτημα στην Αθήνα.
  • Η χρηματοδότηση ακολουθεί τις δύο πρόσφατες εξαγορές της Holidu στη Γερμανία και θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της επέκτασης της Holidu και της Bookiply στη Γερμανία και την Ευρώπη.
Holidu Founders Johannes and Michael Siebers

Οι ιδρυτές της Holidu Johannes και Michael Siebers (από αριστερά προς τα δεξιά) / © Renate Forster

Μόναχο, 19 Οκτωβρίου 2022

Η Holidu, η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία ενοικίασης διακοπών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Ε ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ υπό την ηγεσία της 83North.

Στον επενδυτικό γύρο συμμετείχαν οι Northzone, HV Capital, Vintage Investment Partners και Commonfund Capital. Επιπλέον, σημειώθηκε ισχυρή συμμετοχή από τους υφιστάμενους επενδυτές Prime Ventures, EQT Ventures, coparion, Senovo, Lios Ventures και την Possible Ventures του Chris Hitchen. Αυτός ο γύρος περιλαμβάνει επίσης ένα στοιχείο επιχειρηματικής πίστωσης (venture debt) ύψους 25 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης από την Claret Capital και τη Silicon Valley Bank.

Η Holidu, που ιδρύθηκε το 2014 από τα αδέλφια Johannes και Michael Siebers, έχει δημιουργήσει μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κρατήσεων για ενοικιάσεις διακοπών, η οποία κατά τους τελευταίους 12 μήνες άγγιξε πάνω από 110 εκατομμύρια επισκέπτες. Επιπλέον, η Holidu έχει δημιουργήσει μια συνεργατική και εξαιρετικά επιτυχημένη λύση λογισμικού και υπηρεσιών για τους οικοδεσπότες με την ονομασία Bookiply. Βοηθά τους ιδιοκτήτες μεμονωμένων ακινήτων να δημιουργούν περισσότερες κρατήσεις με λιγότερο κόπο και δημιουργεί μια αξιόπιστη και εξαιρετική εμπειρία για τους επισκέπτες. Αυτό επιτυγχάνεται παρέχοντας στους οικοδεσπότες μια ισχυρή λύση λογισμικού που συνδυάζεται με την υποστήριξη από τοπικές ομάδες.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των κατοικιών που διαχειρίζεται η Bookiply αυξήθηκε από 5.000 σε σχεδόν 20.000. Τα έσοδα από τις κατοικίες της Bookiply έχουν αυξηθεί 13 φορές από το έτος πριν από την πανδημία 2019 έως σήμερα το 2022. Αποτελούν πλέον πάνω από το ήμισυ των εσόδων του ομίλου Holidu. Η Bookiply δραστηριοποιείται πλέον σε 19 τοπικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη και έχει γίνει ο ηγέτης της αγοράς βάσει του αριθμού των διαχειριζόμενων ακινήτων σε αρκετές βασικές τουριστικές περιοχές στην Ισπανία και την Ιταλία. Η Bookiply επεκτάθηκε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι και η ομάδα διαχειρίζεται ήδη από την Αθήνα εκατοντάδες κατοικίες της Bookiply σε όλα τα νησιά του Ιονίου, όπως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Το προϊόν έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση στους οικοδεσπότες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στην Ελλάδα λόγω του μοναδικού συνδυασμού λογισμικού και τοπικής υποστήριξης. Με την εξαγορά δύο μεγάλων εταιρειών ενοικίασης διακοπών στη Γερμανία φέτος, η Bookiply οδεύει προς την οικοδόμηση ηγετικής θέσης και στην αγορά DACH.

Holidu-offices

Η επένδυση θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη των τοπικών γραφείων της Holidu και της Bookiply, θα ξεκλειδώσει την οργανική και ανόργανη ανάπτυξη στις υπάρχουσες αγορές και θα οδηγήσει σε πρόσθετες επενδύσεις στη Bookiply και στην πλατφόρμα κρατήσεων Holidu.

Johannes Siebers, συνιδρυτής και CEO: “Βλέπουμε ότι η εταιρεία μας προσδίδει πραγματική αξία στους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην πολύ ισχυρή διατήρηση των ιδιοκτητών και την ικανοποίηση των επισκεπτών μας. Τώρα θα επεκτείνουμε την προσέγγισή μας ανά περιοχή στη μεγάλη και ελκυστική αγορά υποδοχής και φιλοξενίας της Ευρώπης. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης είναι μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στο παρόν περιβάλλον. Βρισκόμαστε στο δρόμο για τη δημιουργία μιας μεγάλης εταιρείας”.

Michael Siebers, συνιδρυτής και CTO: “Η Holidu είχε πάντα ως στόχο να λύνει τα προβλήματα των πελατών αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες και δεδομένα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο λογισμικό και την καλύτερη πλατφόρμα υπηρεσιών στον κόσμο για τους ιδιοκτήτες και να κάνουμε την εμπειρία των επισκεπτών αξιόπιστη και εξαιρετική”.

Laurel Bowden 83North Credit PBerry-3088

Laurel Bowden 83North / © PBerry-3088

Laurel Bowden, εταίρος της 83North: “Η ομάδα της Holidu είναι άριστοι γνώστες της κατακερματισμένης και ευρείας αγοράς των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας, με εξαιρετική οικονομική κατάρτιση και με στόχο να φέρει την αγορά στο επόμενο επίπεδο. Η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος του ταξιδιού και ανυπομονούμε για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας”.

Σχετικά με τη Holidu
Η αποστολή της Holidu είναι να δώσει τη δυνατότητα τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους επισκέπτες να απολαύσουν στο έπακρο την διαδικασία ενοικίασης των διακοπών τους, κάνοντας επιτέλους την κράτηση και τη φιλοξενία εύκολη. Υπό την επωνυμία Holidu, η εταιρεία προσφέρει έναν κατάλογο επιμελημένων και ελεγμένων εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους με σιγουριά και προσμονή. Υπό το εμπορικό σήμα Bookiply, η πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων καταλυμάτων, να προσελκύουν περισσότερες κρατήσεις σε λιγότερο χρόνο, με λιγότερη προσπάθεια. Η Holidu ιδρύθηκε από τους αδελφούς Johannes και Michael Siebers το 2014 και είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία με έδρα το Μόναχο. Σήμερα απασχολεί πάνω από 500 υπαλλήλους και διαθέτει τοπικά γραφεία στους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. www.holidu.gr και www.bookiply.gr.

Σχετικά με την 83North
Η 83North είναι μια παγκόσμια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η εταιρεία επενδύει σε όλα τα στάδια, σε εξαιρετικούς επιχειρηματίες που εστιάζουν στην ανάπτυξη κορυφαίων εταιρειών παγκόσμιας κατηγορίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.83north.com και ακολουθήστε την @83NorthVC στο Twitter.

Άλλες καταχωρήσεις σε αυτή την κατηγορία:

Τα νέα της Holidu

Από το Μόναχο στην Αθήνα: Η θυγατρική της Holidu, Bookiply, ανοίγει το πρώτο γραφείο της στην Ελλάδα

Travel & Lifestyle GR

Οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για να αποδράσετε από τον χειμώνα

Travel & Lifestyle GR

Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2022

Travel & Lifestyle GR

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ευρώπης για τους λάτρεις του φαγητού

Travel & Lifestyle GR

Τα καλύτερα (και χειρότερα) αεροδρόμια της Ευρώπης, σύμφωνα με το Google

Travel & Lifestyle GR

Οι πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από τουρίστες